Emaille Nieuws

Het heeft even moeten duren, maar we zijn trots op het resultaat dat wij u nu kunnen laten zien!
Ik wil u van harte welkom heten op onze vernieuwde site.

Allereerst stel ik mij graag aan u voor. Mijn naam is Hannie van der Vegt – de Groot, auteur van de drie boeken met de titel Nostalgisch Keukenemaille, de site heeft dezelfde naam gekregen als de serie boeken. Ik ben verzamelaarster van emaille en heb in de loop der jaren veel kennis verworven over emaille keukengerei.

Na het publiceren van de boeken ben ik op zoek gegaan naar een nieuwe uitdaging en die heb ik gevonden in het opzetten van een eigen nieuwe lijn van kijkkastjes en poppenhuis miniaturen met een hoogwaardige emaille afwerking. Ik maak ze zelf, als afzonderlijke stukken, maar voeg ze ook samen tot compleet ingerichte keukentjes en winkeltjes.

U kunt bij mij dit nostalgisch miniatuuremaille per stuk aanschaffen, bijvoorbeeld om uw poppenhuis mee te verfraaien. Maar een complete miniatuur keuken of winkel kan ik u ook leveren, als u dat wilt kan ik zo’n tafereel geheel volgens uw smaak inrichten. Ik zou dit arbeidsintensieve werk niet kunnen doen zonder de overige leden van mijn team.

 Om te beginnen is dat mijn man, steun en toeverlaat Gerard van der Vegt, aan hem is de correspondentie toevertrouwd en hij is ook bereid u van een persoonlijk advies te voorzien.

Vervolgens stel ik u graag voor aan Theo Rouwen, onze correspondent voor markten en beurzen,
hij is eveneens verzamelaar van emaille en ook hij is er, als erkend emailllekenner, om uw vragen te beantwoorden. U kunt regelmatig nieuwe stukjes van zijn hand op de site lezen. En dan is er nog Paul van Vuurden, die de redactie van de tekstbijdragen voor de site voor zijn rekening neemt.

Wat gaat de site voor u betekenen ?

Allereerst is er de informatieve kant. U leest bij ons over kwaliteit en kwantiteit, miskoop, goedkoop is duurkoop. Dat geeft herkenning bij de doorgewinterde verzamelaar maar is ook handig voor de beginner, die zo kan leren hoe hij de grootste valkuilen voor de emaille verzamelaar kan vermijden.
Wij informeren u over kleuren, fabricage, herkomst en leeftijd. U kunt met al uw persoonlijke vragen op dit gebied eenvoudig bij ons terecht. Dat kan gaan over een voorgenomen aankoop of over het beginnen van een collectie.

Of u ruimt het huis van oma of tante leeg en u komt keukenemaille tegen en wilt er meer over weten – in dat geval kunt u bij ons terecht voor een persoonlijk advies of taxatie. Maar de site is ook dé online vraagbaak voor tal van zaken die met emaille te maken hebben.

Zo kunt u bij ons online gemakkelijk de drie boeken Nostalgisch Keukenemaille bestellen en natuurlijk de nieuwe lijn poppenhuis miniaturen en kijkkastjes, waarvoor beroemde BK-emaille model stond, in kleur en model.

Wij wensen u veel plezier bij het bekijken van de site. Hannie van der Vegt – de Groot en het team Nostalgisch keukenemaille.

PS: heeft u foto’s van uw emaillecollectie en u wilt ze delen met anderen, stuur ze naar ons toe, wij publiceren ze, zo krijgt uw collectie meerwaarde doordat vele anderen ervan kunnen genieten.